On­gel­ma­ti­lan­teet

Tältä sivulta löydät hyöllisiä tietoja erilaisissa asumiseen liittyvissä on­gel­ma­ti­lan­teis­sa.

Etusivu » Asuminen » Ongelmatilanteet

On­gel­ma­ti­lan­teet

Avaimet hukassa

Ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan tai huoltoyhtiöön, jos olet unohtanut tai kadottanut avaimesi. Muista, että ovi avataan ainoastaan talonkirjoilla oleville asukkaille. Tämän vuoksi on tärkeä ilmoittaa kaikkien asunnossa asuvien nimet toimistolle.

Sinun tulee todistaa oven avaajalle henkilöllisyytesi. Oven avauksesta peritään ovenavausmaksu, joka peritään oven avauksen yhteydessä.

Jos yksikin avaimistasi katoaa, ole yhteydessä isännöitsijään tai huoltoyhtiöön. Olet vastuussa kadonneista ja puuttuvista avaimista. Kaikkia avaimia ei kannata säilyttää samassa nipussa.

Huoneiston lukon sarjoitus tilataan isännöitsijantoimiston kautta, ota yhteyttä: Markku Pelimanni, p. 040 546 0809, markku.pelimanni@tornionkrunni.com

Avaimet ja lukitus

Huoneiston avain, Iloq 50€
Huoneiston avain, Classic 48€
Huoneiston avain, muut 48€
Lukon sarjoitus (sis. 3 kpl avaimia) 275€
Lukon sarjoitus (sis. 3 kpl avaimia), oppilasasuntola 380€
Pikatilaus 45€

Avaimet ja lukitus

Huoneiston avain, Iloq50€Huoneiston avain, Classic48€Huoneiston avain, muut48€Lukon sarjoitus (sis. 3 kpl avaimia)275€Lukon sarjoitus (sis. 3 kpl avaimia), oppilasasuntola380€Pikatilaus45€

Avaimet ja lukitus

Huoneiston avain, Iloq50€
Huoneiston avain, Classic48€
Huoneiston avain, muut48€
Lukon sarjoitus (sis. 3 kpl avaimia)275€
Lukon sarjoitus (sis. 3 kpl avaimia), oppilasasuntola380€
Pikatilaus45€

Naapuri häiritsee

Kaikissa taloissa kuuluu normaalin elämisen ääniä. Esimerkiksi lasten leikeistä kuuluvat tavanomaiset äänet kuuluvat normaaliin asumiseen. Normaalista poikkeava ja toistuvasti häiritsevä elämäntapa voi kuitenkin haitata muiden asukkaiden elämää

Häiritsevää elämää voi olla esimerkiksi:

  • kovaääninen musiikin soitto
  • toistuvat tappelun ja huudon äänet
  • vieraiden aiheuttama meteli
  • talon yleisissä tiloissa, kuten rapussa ja pihalla me­te­löi­mi­nen

Tutustu huolellisesti järjestyssääntöihin: Järjestyssäännöt TVA. Järjestyssäännöissä kerrotaan myös hiljaisuusajat. Erityisesti hiljaisuusaikaan yöllä tulee välittää kovien äänien aiheuttamista.

Jos naapurisi kovaääninen elämäntapa häiritsee sinua, voit tehdä siitä ilmoituksen, ilmoitus on aina tehtävä kirjallisena ja pääsääntöisesti vähintään kahden häiriöstä kärsineen henkilön allekirjoittamana. Valituksen tekijöitä ei ilmoiteta valituksen kohteelle.

Täytä lomake ja toimita se toimistollemme tai sähköpostitse: markku.pelimanni@tornionkrunni.com.

Jos sait varoituksen, toimi seuraavasti

  • jos sinun elä­män­ta­vas­ta­si valitetaan, ota yhteyttä sel­vi­tel­läk­se­si asiaa
  • jos olet valituksen aiheesta täysin eri mieltä, voit tar­vit­taes­sa kirjoittaa oman vastineesi tilanteesta
  • oma aktiivisuus asioiden hoi­ta­mi­ses­sa on hyvä asia, jotta tilanteet saadaan selvitettyä ajoissa

Säännöllisesti toistuvasta tai jatkuvasti muiden asumista häiritsevästä metelistä seuraa yleensä huomautus. Mikäli huomautus ei auta, annamme varoituksen vuokrasopimuksen purkamisesta. Häiriöiden jatkuessa, varoituksista huolimatta, käynnistyy häätöprosessi.

Tuholaiset

Tyypillisimpiä kodeista löytyviä pieneläimiä ovat sokeritoukat, muurahaiset ja turkiskouriaiset. Näiden lisäksi viime vuosina ovat lisäntyneet myös kodin haittaeläimet, erityisesti lutikat eli luteet. Jos epäilet tai huomaat kodissasi pieniä tuhoeläimiä, ole välittömästi yhteydessä isännöitsijään. Tilanteeseen täytyy reagoida nopeasti, sillä muuten tuholaiset voivat levitä muihin asuntoihin ja aiheuttaa suurta harmia. Ulkomaanmatkoilla voi tietämättään tuoda ei-toivottuja eläimiä kotiin.

Vuo­kran­mak­sun vii­väs­ty­mi­nen

Jos vuokranmaksusi myöhästyy, ilmoita asiasta mahdollisimman pian vuokranvalvontaan. Emme voi siirtää vuokranmaksun eräpäivää. Tarvittaessa voimme kuitenkin tehdä sinun kanssasi maksusuunnitelman vuokravelan maksamisesta pienemmissä erissä.

Vuokranmaksun viivästyessä ota yhteyttä
Tornion vuokra-asunnot, Riikka Heikkuri, p. 050 597 2049
Tornion palvelu-asunnot ja Opiskelija-asunnot,
Outi Sahi, p. 040 668 4811